Accidental Capsule Wardrobe

Een verbouwing duurt altijd langer en kost altijd meer dan gepland, dat is bijna een natuurwet. Toch dacht ik dat we er binnen twee weken wel zouden wonen, en had ik voor die periode vier jasjes, vier shirtjes, drie broeken en twee paar schoenen uitgekozen. Daar zou ik het vermoedelijk wel mee redden.

We zijn nu een maand verder alle dozen staan nog ingepakt, want we hadden zoveel tegenslag met verbouwen dat we er nu nog niet kunnen wonen. Tot mijn verrassing heb ik nog geen dag het gevoel gehad dat ik niets had om aan te trekken, en ik verwacht dat dat ook de komende vier weken niet zal gebeuren.

Zonder me ervan bewust te zijn heb ik dus een capsule wardrobe aangelegd, iets waar ik al in geïnteresseerd ben sinds ik er twee jaar geleden voor het eerst over las. Ik wist toen niet waar ik zou moeten beginnen, want ik had 7 m2 aan kastruimte vol kleding in allerlei maten, van de jaren negentig tot nu. Ondanks die indrukwekkende collectie ben ik helemaal geen fashionista. En dat bleek het grootste obstakel te zijn. Ik heb geen vaste stijl, ik heb geen idee hoe ik kleding moet combineren of zelfs maar wat me flatteert. Ik doe maar wat. En ben daar zelden tevreden over.

Juist omdat ik er al een tijdje over aan het denken was, heb ik nu een goede selectie kunnen maken. Alle items die ik de afgelopen twee jaar kocht, moesten echt goed voelen, en onderling te combineren zijn. Een kast vol favorieten, dat is mijn doel.

Mijn capsule wardrobe is voor de lange termijn misschien nog een beetje te beperkt, dus ik zal er zodra het huis af is wat items aan gaan toevoegen. Maar dit is echt een fantastisch begin. Ik heb voor de verhuizing al acht vuilniszakken vol kleding weggedaan, en zoals het er nu naar uitziet kan er nog veel meer weg.

Twijfel je nog of een capsule wardrobe iets voor jou is? Probeer het gewoon. Zoek wat items bij elkaar, berg de rest op in verhuisdozen en ontdek je innerlijke fashionista. Combineer eens wat items die je nooit bij elkaar bedacht had. Er kan veel meer dan je denkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × = twintig een