Als je durft

Deze week stroomde mijn facebooktijdlijn vol met het volgende bericht:
“Absoluut dat ik het durf!!!!
Jullie vragen zich af waarom sommige homoseksuelen zich verstoppen en slecht leven? Simpelweg omdat mensen ze veroordelen voor hun geaardheid zonder ze echt te kennen… leef en laat leven!!! Wat verandert het aan uw leven als 2 vrouwen of 2 mannen van elkaar houden?? NIKS!!!
Als je akkoord bent kopieer en plak … Eens kijken wie er ook durft.”

Zoals de meeste oproepjes op facebook heb ik ook deze niet gedeeld. Ik ben voor acceptatie van homo’s, tegen kindermishandeling, tegen het martelen van dieren en ik vind dat mensen met een handicap alle kansen verdienen die een ander ook krijgt. Moet ik ik me daar duidelijk over uitspreken op Facebook? Ik weet het niet. Ik neem aan dat ik dat in mijn doen en laten al voldoende uitdraag, en dat het geen zin heeft om te preken voor eigen parochie. Liever ga ik de discussie aan met mensen die er een andere mening op na houden.

Het zou enorm schelen als die hun mening ook zouden publiceren op Facebook. Dus mogen homo’s van jou niet zoenen op straat? Sla je de hond van de buren? Pest je kinderen met het syndroom van Down? Laat het zien op je tijdlijn. Als je durft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ acht = 14