Surinaamse roti

rotiToen ik naar Almere verhuisde, verbaasde ik me over de hoeveelheid bezorgdiensten. In het stadje waar ik vandaan kom, kon je alleen pizza’s en spare ribs laten bezorgen. Maar in Almere brengen jongens op scooters eten uit elke keuken van de wereld aan je deur. Bijzonder blij waren we met de mogelijkheid om roti te laten bezorgen. Het duurde wel een Surinaams kwartiertje – twee uur bezorgtijd was eerder regel dan uitzondering – maar ach, dat neem je dan voor lief.

Vervelender vonden we dat de receptuur nogal eens wisselde. Als verwende gewoontedieren willen we natuurlijk wel graag precies op ons bord krijgen wat we verwachten. Toen besloot ik om zelf eens een paar recepten uit te proberen. En wat ons nu het beste bevalt, is onderstaand recept. De rotiplaten (pannenkoeken) koop ik bij de toko. Die van de supermarkt zijn niet zo lekker, en zelf maken is meer iets voor gevorderden. Dat komt nog wel šŸ™‚

Surinaamse roti

Roti pannenkoeken van de toko. (die van de supermarkt zijn niet zo lekker).
6 middelgrote geschilde aardappelen
2 kipfilets
2 hardgekookte eieren
250 gram sperziebonen in stukjes (vers of diepvries)
Een half rood pepertje
zonnebloemolie
2 eetlepels Chan’s Massala kerrie
1 theelepel asi no moto (of vetsin)
2 bouillonblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 kleine ui
350 ml water

Kook de aardappelen bijna gaar en giet ze af.
Kook de sperziebonen ongeveer 15 minuten en giet af.
Kook de eieren en pel ze.
bak de kipstukjes lichtbruin maar nog net niet gaar

Snij het pepertje fijn (zaadjes gooi je weg) en was hierna goed je handen. Fruit ui, peper en knoflook in een scheutje olie. Voeg vervolgens de tomatenpuree en het kerriepoeder toe, doe er ook de asi no moto en het water bij. Verkruimel de bouillonblokjes hierover. Laat dit even zachtjes koken en doe de aardappelen, kip, sperziebonen en eieren erbij. Nog even laten pruttelen en dan is het klaar.

De roti pannenkoeken kun je van tevoren nog even verwarmen in de magnetron (20 sec. per stuk) of in de koekenpan.

Nog wat opmerkingen:

– Als je niet van pittig houdt, kun je de peper weglaten.
– Officieel hoort het met kousenband i.p.v. sperziebonen. Maar de kousenband bij de supermarkt ziet er niet zo aanlokkelijk uit. Als je die bij de toko wel vers kunt krijgen, lekker doen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = twee