Van Hallo Jumbo naar Hello Fresh

In mijn omgeving hoor ik al een paar jaar tevreden geluiden over maaltijdboxen, en dan met name over die van Hello Fresh. Vrienden die voorheen een supermarktlasagne in de magnetron kwakten op maandagavond, ontpopten zich tot ware foodies en raakten niet uitgepraat over orzo.

Ik weet niet eens wat orzo is. Maar ik heb ervaring met een abonnement op een groentetas, en daarvan staat me nog helder bij dat ik weken achtereen iets met schorseneren en knolraap moest, en dat die van mij gewoon fantasiewoorden uit een drs. P.-liedje hadden mogen blijven.

“Maar het is zo handig! Het zijn heerlijke recepten. Je hoeft niet meer te bedenken wat je wilt eten en je hoeft niet meer steeds naar de supermarkt” zwijmelt vriendin V. Nou vooruit, daar heb je mijn zwakke punt. Ik doe niet graag boodschappen, en diep in mijn hart wil ik de beslissing over wat we vandaag weer eens moeten eten best delegeren.

De eerste week koos ik voor een box met drie maaltijden om het eens uit te proberen. En op dag twee wist ik al dat ik een fout gemaakt had. Er is geen weg terug als je eenmaal het gemak hebt ervaren van culinaire hoogstandjes zonder voorafgaand supermarktbezoek. Ik kon onmogelijk overmorgen een hamburger op tafel zetten, of een simpele macaroni bolognese. En ik moest nog tot zaterdag wachten voor mijn volgende Hello Fresh box! Ik logde meteen in op de app om mijn volgende bestelling uit te breiden naar 5 maaltijden.

In de tweede box zat een gerecht met vlees, puree en witlof. En ik vreesde het ergste, want ik hou helemaal niet van witlof. Maar het bleek een gouden combinatie met de rest van de ingrediënten. In de derde box trof ik opnieuw witlof aan. Deze keer had het zich verstopt in en recept voor pasta met een paddestoelenroomsaus. Ik vond het een idiote combinatie, maar maakte het toch volgens het recept. Opnieuw was het heerlijk!

Dus inmiddels ben ik al net zo’n Hello Fresh ambassadeur als V. Ik vertel iedereen die het maar horen wil hoe geweldig lekker we tegenwoordig eten. En hoe fijn het is om niet steeds iets te hoeven verzinnen. Hoeveel tijd het scheelt als je niet steeds vanuit je werk eerst langs de supermarkt moet. Dat het zelfs goedkoper is als zelf boodschappen doen. En dat het me nu eindelijk lukt om een paar keer per week vegetarisch te eten. Maar vooral hoe Hello Fresh mijn humeur heeft verbeterd.

In plaats van dat ik de hele route van de supermarkt naar huis zit de chagrijnen omdat ik geen zin heb om te koken, kom ik tegenwoordig relaxed thuis, zet ik mijn Storytel boek op speaker en begin ik helemaal mindful de ingrediënten van het avondeten te snijden. Tegen de tijd dat het eten op tafel staat, heb ik op die manier al drie kwartier me-time gehad. De stress van de dag glijdt zo van me af.